sugarologies

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Spring Challenge...

Όταν λέω πρόκληση ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό...η μάχη με τον χρόνο (που τον τελευταίο καιρό κάτι έχει πάθει μαζί μου και δε μου δίνεται απλόχερα) και τον κακό μου εαυτό,ο οποίος όταν είναι κακός είναι κάκιστος! Επίσης όταν λέω Άνοιξη μιλάω για ανανέωση και αισιοδοξία,χρώματα,φως και φυσικά ΦΡΑΟΥΛΕΣ!!!  
Συμπέρασμα : Αν μου ξεστομίσεις την φράση " ανοιξιάτικη πρόκληση " θα σου έχω έτοιμα σε μισό απόγευμα ένα φραουλίσιο γλυκό με σαντιγυ και ένα ακόμη σοκολατένιο, γιατί απλά η μάχη με το ρολόι με εξιτάρει, ο κακός μου εαυτός δεν θα εμφανιστεί ποτέ την άνοιξη και οι φράουλες ευτυχώς θα βρίσκονται στο ψυγείο μου !

Με αφορμή λοιπόν την λιγούρα κάτι φίλων και την απαίτηση τους για γλυκό μέχρι να έρθει το βράδυ, τι να έκαμα και εγώ ; Για να τους ευχαριστήσω αλλα και να το διασκεδάσω λίγο με τις φράουλες είπα να το τολμήσω και έτσι φόρεσα το ρολόι μου και ξεκίνησα να sugaroλογώ...σαν να παίζω σε κάποιο παιχνίδι με αντίπαλο τον χρόνο και μόλις θα χτυπούσε το κουδούνι της λήξης έπρεπε να έχω βγει νικήτρια...το πήρα στα σοβαρά,έβαλα το κατάλληλο soundtrack (άκου εδώ ) και με ύφος σωστού πολεμιστή ξεκίνησα!
Στόχος : 2 συνταγές έπρεπε να εκτελεστούν προσεκτικά και επιτυχημένα μέσα στις επόμενες 3 ώρες.
Πιο συγκεκριμένα...

Πρόκληση Νούμερο 1 
-ΤΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ;
-ΑΦΡΑΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕ CHANTILLY ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δούλεψα με στρατηγική και γερμανική πειθαρχία (βλέπε δίπλα)
και χώρισα τη συνταγή σε δύο μέρη, δηλαδή...

 παντεσπάνι  :
- 3 αυγά
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3/4 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αν δεν έχετε βάλτε το σκέτο και προσθέστε μια γεμάτη κουταλιά baking powder για να πετύχετε το φούσκωμα)
- 2 κουταλιές ζεστό νερό (όχι καυτό)
-  ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
 Εκτελεση
Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι με βούτυρο και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150o C
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν,περίπου 15 λεπτά. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χτυπήσουμε ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους-τα χτυπάμε πρώτα σε υψηλη ταχύτητα και προς το τέλος κατεβάζουμε σε μέτρια και προσθέσουμε τη ζάχαρη στη συνέχεια.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο. Προσθέτουμε το ζεστό νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά ώστε να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 200ο C για 10 -12 λεπτά.Το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα καλυμμένη με αντικολλητικο χαρτί που θα έχουμε προηγουμένως πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη. Ξεκολλάμε το λαδόχαρτο από το πάνω μέρος και τυλίγουμε με την πετσέτα σε ρολό, όσο είναι ακόμη ζεστό .Το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα .

Δώσε βάση ! Προσοχή στον χρόνο ανακατέματος των αυγών, επίσης το ανακάτεμα πρέπει να φτάνει μέχρι τον πάτο του μίξερ για να μην μείνει καμια ποσότητα αχτύπητη και τέλος από το πόσο ελαφρά θα ενσωματωθεί στο μείγμα των αυγών η ζάχαρη και το αλεύρι.

κρέμα  :
- 250γρ. φράουλες
-1/2 κούπα μαρμελάδα φράουλα

-1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
-1 κουταλάκι σκόνη-βανίλια

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, κρατάμε και μερικές για το στόλισμα στο τέλος. Ζεσταίνουμε για λίγο τη μαρμελάδα και την αλείφουμε πάνω στο παντεσπάνι ομοιόμορφα. Τελευταία χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη περίπου για 10 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα. Δεν πρέπει να τη χτυπήσουμε πολύ γιατί η κρέμα θα γίνει βούτυρο.Μπορούμε μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε να τη βάλουμε στο ψυγείο.Την απλώνουμε και αυτή πάνω στη μαρμελάδα και το παντεσπάνι και προσθέτουμε τις φρέσκιες φραουλες.
Τυλίγουμε αργά σε ρολό(κατά πάσα πιθανότητα το παντεσπάνι θα σπάσει κατά το ρολάρισμα αλλά μην πτοείστε η γεύση θα σας ανταμείψει!) μπορούμε να ρίξουμε από πάνω ζαχαρη άχνη,να στολίσουμε με τις φράουλες ή με τη σαντιγυ που περίσσεψε να κάνουμε σχέδια με το κορνέ .

Τέλος 1ης συνταγής !!!
Χρόνος προετοιμασίας και εκτέλεσης : 1ώρα και 30 λεπτά 

Απολογούμαι για τις φωτογραφίες...η εκτέλεση έγινε σε δανεικό χώρο με δανεικό εξοπλισμό και η φωτογράφιση έγινε στα γρήγορα από έκτακτο φωτογράφο iphonista!!!

Και τρέχουμε για την δεύτερη συνταγή...με διαφορετικό soundtrack εδώ...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου