sugarologies

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η (ει) δική ΣΟΥ συνταγή- Profiterole ΑΛΛΙΩΣ...

Εμπρός ΞΑΝΑ καλά μου χεράκια !
Και η περιπέτεια συνεχίζεται με κάτι λίγο πιο δύσκολο,μπελαλίδικο όπως λέει και η γιαγιά Στέλλα...(όπως θα καταλάβατε προς το παρόν έχω αφιερωθεί στην καραμέλα και τις μεταμορφώσεις της, υπομονή εσείς της σοκολάτας τον επόμενο μήνα θα καείτε στην σοκόλαση!)
             PROFITEROLE AU CARAMEL
Συνταγή που διάλεξα σκεπτόμενη το κλασσικό προφιτερόλ με τη διαφορά πως αντικατέστησα την σοκολάτα με σάλτσα καραμέλας και συγκεκριμένα butterscotch-το πόσο νόστιμη είναι η άτιμη δεν λέγεται..το κουτάλι σε αυτή την περίπτωση με βοήθησε για να το επιβεβαιώσω ξανά και ξανά!!

Ξεκινάω πάντα με μερικά βιογραφικά των γλυκών για να τα νιώσετε πιο οικεία ώστε να τα φτιάξετε και στη συνέχεια να τα απολαύσετε με μεγαλύτερη σιγουριά και όρεξη...

Το προφιτερόλ είναι τρία πράγματα που με λίγη προσπάθεια μπορούν να γίνουν ένα...
1. ΣΟΥ (CHOUX)
2. ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (CREME PATISSERIE)
3. ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Όπως ενημέρωσα πιο πάνω εγώ διάλεξα την καραμέλα για να κάνει παρέα με τα σου και την κρέμα έτσι για αλλαγή και η αλήθεια είναι πως τους κόλλησε για τα καλά!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ :

Είναι μικροί,τραγανοί (άμα τους πετύχεις),κοίλοι κύκλοι της ζύμης choux που τους χωρίζεις στη μέση και τους γεμίζεις με γλυκιά αχτύπητα χτυπημένη κρέμα, βασικό για την ευχαρίστηση μας στο γλυκό αυτό είναι το πλατσούρισμα των σου στη σοκολάτα και τη σαντιγυ!Το profiterole είναι κέρδος για όποιον το έχει,το λέει και το όνομα του PROFIT...ειναι λοιπόν το γλυκό της αποζημίωσης και του "μπράβο συγχαρητήρια είσαι και ο πρώτος!"

WIKIPEDIA SAYS:
Profiteroles in Greece (Greek: Προφιτερόλ, Profiteról) are especially popular in the country's second city, Thessaloniki. However, unlike the original French version, profiteroles in Greece are covered deep in chocolate and topped with whipped cream. They are mostly bought in a large bowl, but smaller one-person portions also exist.A profiterole or cream puff is called choux creme (シュークリーム) (Chou à la crème), same as in French. An ice cream puff or ice cream profiterole is also a popular dessert in Japan, which is called choux ice (シューアイス) .


To Σου που χωρίς αυτό το προφιτερολ δεν θα γινόταν ποτέ δικό ΣΟΥ,πήρε το όνομα του, λόγω τού σχήματος του από την γαλλική λέξη λάχανο(choux).Για την ιστορία και το gossip του θέματος (γιατί έχει και από αυτό)το 1533 η Αικατερίνη των Μεδίκων παντρεύεται τον Δούκα της Ορλεανης μετέπειτα βασιλιά της Γαλλίας Henry II, μαζί της στο νέο της σπιτικό παίρνει και τον σεφ Panterelli ή κάτι τέτοιο ιταλικό,που λένε οτι δημιούργησε προς τιμήν της τα Σού και της είπε "Βασίλισσα ΜΟΥ αυτό δικό ΣΟΥ!"

Τα υπόλοιπα θα σας τα πω στη συνέχεια...έτοιμοι; Ξεκινάμε...


1.ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΥ;
 ΥΛΙΚΑ 
ΓΑΛΑ          125 ΓΡ.(1 φλυτζ.τσαγιού )
ΝΕΡΟ          125 ΓΡ.(1 φλυτζ.τσαγιού )
ΒΟΥΤΥΡΟ       110 ΓΡ.
ΖΑΧΑΡΗ         τόσο λίγο
ΑΛΑΤΙ          τόσο λίγο όσο πάνω
ΑΛΕΥΡΙ        250 ΓΡ.(2 φλυτζ.τσαγιού)
ΑΥΓΑ (4-5)    250 ΓΡ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό περίπου.Βγάλτε το από την φωτιά και ανακατεύοντας σιγά σιγά θα δημιουργηθεί μια μπάλα γύρω από την κουτάλα σας.Αφήστε το λίγο να χαλαρώσει και να κρυώσει και μόλις νιώσετε και εσείς έτοιμοι βάλτε το μίγμα στο μίξερ ,ήρθε η ώρα να ρίξετε τα αυγά!ΕΔΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΙ ,για να μην γίνει ομελέτα κανονίστε να έχει κρυώσει το μίγμα που φτιάξατε,τα αυγά να έχουν μείνει εκτός ψυγείου πριν τα χρησιμοποιήσετε και τέλος φροντίστε να τα ρίχνετε σταδιακά,ένα-ένα,χτυπώντας τα στην χαμηλή ταχύτητα.Αν είστε της ταλαιπωριας μπορείτε να το κάνετε ανακατεύοντας με μία κουτάλα,αφού περάσουν 2-3λεπτά και το χέρι έχει αρχίσει να μουδιάζει,η ζύμη σας έιναι έτοιμη γυαλιστερή και έτοιμη για φούρνισμα!Yuppiiii!!!!


Βουτυρώνουμε το ταψί,ανάβουμε το φούρνο να είναι έτοιμος στους 180-200οC και αφήνοντας κενά μεταξύ τους φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες(με ένα κουταλάκι)και τις ψήνουμε για 30-40λεπτά μέχρι να πάρουν το χρώμα που παλεύεις γι΄άυτό κάθε καλοκαίρι...ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΥΣΑΦΙ!Όταν τα βγάλεις,θα τα αφήσεις να κρυώσουν  και να στεγνώσουν και όλα θα πάνε καλά αφού έφτασες ως εδώ! 
Tip-Τα αυγά πρέπει να είναι όντως 250 γραμμάρια,διαφορετικά τα σου δεν θα γίνουν αφράτα και νόστιμα!Οπότε προμηθευτείτε ζυγαριά,αν βαριέστε την διαδικασία αγοράστε τα έτοιμα από απέναντι-ζαχαροπλαστείο! Ππφφφ!Αναίσχυντοι!!

2.VIP ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ-ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ!
ΥΛΙΚΑ
ΓΑΛΑ                   350 ΓΡ.
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ         150 ΓΡ.
ΖΑΧΑΡΗ                  80 ΓΡ.
ΑΥΓΑ                   4(ΚΡΟΚΟΥΣ)
ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ+ΑΛΕΥΡΙ     80 ΓΡ.(ΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ)
ΒΑΝΙΛΙΑ(ΣΚΟΝΗ Η΄ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ)  1
ΒΟΥΤΥΡΟ                1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ,το αλεύρι και τους κρόκους. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα κι άλλο ,κι άλλο...κουράγιο!Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τελευταίο βάζουμε το βούτυρο.Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα.

3.BUTTERSCOTCH
ΥΛΙΚΑ
ΖΑΧΑΡΗ                 200 ΓΡ.
ΝΕΡΟ
ΣΙΡΟΠΙ ΓΛΥΚΟΖΗΣ(ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ) 65ΓΡ.
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ         240 ΓΡ.
ΒΟΥΤΥΡΟ                110ΓΡ.

Η σάλτσα καραμέλας με βούτυρο και κρέμα γάλακτος. Προσωπικά μου θυμίζει τις «φλόκες», τις καραμέλες βουτύρου των νηπιακών μου χρόνων.Βάλτε σε ένα ανθεκτικό σκεύος,καλύτερα αντικολλητικό την ζαχαρη και ρίξτε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να βραχει όλη η ζάχαρη.Αφήστε το στη φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα και να βγάζει μπόλικες φυσαλίδες.Τότε θα ρίξετε πολύ προσεκτικά την κρέμα γάλακτος...ΘΑ ΑΦΡΙΣΕΙ...ΜΗΝ ΤΑΡΑΧΤΕΙΤΕ !Συνεχίστε και ανακατέψτε,βγάλτε από τη φωτιά και για να λάμψει στο τέλος θα ρίξετε σε κομματάκια το βούτυρο!Αυτό είναι και το τέλος...ικανοποιημένοι;



Εγώ ναι! Μπορεί από εμφάνιση να μην καίμε καρδιές αλλά από γεύση και νοστιμάδα είμαστε καλά...εντάξει ερασιτέχνες είμαστε και η επιτυχία στην περίπτωση μας είναι να γλύφουν τα δάχτυλα τους οι φίλοι μας και την μουσούδα τους οι σκύλοι μας ,όπως ο Ηρακλής-μέγας πειναλέος,οσμιστής και συμπαραστάτης!








Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

And the battle begins....




Και η πρώτη sugaroλογία είναι γεγονός...τα ρα τα ταααν (ο ήχος από τα ντράμς)!!!

Και για τα εγκαίνια λοιπόν θα sugaroλογήσουμε όχι με την diva της ζαχαροπλαστικής,την σοκολάτα-όπως όλοι θα περίμεναν-αλλά την ενζενί της παρέας...την σκανδαλιάρα ΚΑΡΑΜΕΛΑ που άμα σου πάρει τον αέρα θα σου κάτσει στον λαιμό και δεν θα ξεκολλάει! Για τους πιο ρομαντικούς αλλά και τους πιο εναλλακτικούς, που όμως αποζητούν το επόμενο βήμα της γευστικής απόλαυσης η καραμέλα θα αναδειχτεί ως την καλύτερη ερωμένη καθώς θα τους εκπλήσσει συνεχώς με την ικανότητα της να μεταμορφώνεται και να αλλάζει ρόλους. 'Ετσι η πηχτή της υφή και το ελκυστικό της χρώμα δεν αφήνουν και πολλούς ασυγκίνητους...ούτε και εμένα!
Για να την τιμήσω και να την καλοπιάσω,θα της στρώσω κόκκινο χαλί(ελπίζω μόνο να μην κολλήσει) και θα σας την γνωρίσω λίγο παραπάνω, στο τέλος θα σας προτείνω και μια συνταγή για να την κάνετε και δική σας φίλη!

Από το λατινικό cannamellis (canna:καλάμι mellis:μέλι).
Η ύπαρξη της καραμέλας είναι τόσο παλιά όσο και οι δεινόσαυροι...εντάξει όχι και τόσο παλιά! Σίγουρα όμως όταν μιλάμε για καραμέλα μιλάμε και για ζάχαρη, η μόνη γεύση που ποθεί ο άνθρωπος από τη στιγμή που θα γεννηθεί! Η βιογραφία της καραμέλας δεν είναι και πολύ γνωστή, παρ'όλα αυτά κάποιοι λένε ότι οφείλει την ύπαρξη της στους Τούρκους ή τους Άραβες,αλλά το πιο σίγουρο είναι πως στα μέσα του 17ου αιώνα  Αμερικανοί έποικοι ήταν αυτοί που βράζοντας νερό με ζάχαρη έφτιαχναν σκληρά ζαχαρωτά μέσα σε τσουκάλια.Περίπου έναν αιώνα αργότερα κάποιος δαιμόνιος παραγωγός ζαχαρωτών ανακάλυψε τις μαλακές καραμέλες προσθέτοντας στο βραστό νερο με την ζάχαρη, βούτυρο -λίπος δηλαδη -και γάλα...και τον ευγνωμονούμε γι'αυτό!


Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να φτιάξει κάποιος καραμέλα : 
Η «ξηρή» μέθοδος, κατά την οποία ζεσταίνουμε την ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς καθόλου υγρά, σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να κουνήσουμε το τηγάνι χωρίς να ανακατέψουμε την καραμέλα. Θέλει προσοχή και σίγουρα ένα θερμόμετρο ανά χείρας καθώς οι αλλαγές της θερμοκρασίας παίζουν μεγάλο ρόλο και επηρεάζουν την υφή, την γεύση και το χρώμα της.Να γνωρίζετε τέλος ότι όσο περισσότερο σκουραίνει τόσο πιο πικρή θα γίνει.
Στην «υγρή» μέθοδο από την άλλη, αυτό που κάνουμε είναι να διαλύσουμε την ζάχαρη σε κάποιο υγρό, όπως νερό,λεμόνι ή γάλα. Αλλά η αναλογία υγρού στο διάλυμα είναι πολύ μικρή. Ανακατεύουμε ελαφρά και απλώνουμε την ζάχαρη στο τηγάνι,το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και σταματάμε το ανακάτεμα. Το υγρό, σταδιακά εξατμίζεται και η ζάχαρη γίνεται καραμέλα πιο εύκολα. Μην ανακατώστε αφότου αρχίσει να βράζει. Μόλις αρχίσει η καραμέλα να παίρνει χρώμα χαμηλώνουμε την φωτιά. Η καραμέλα είναι έτοιμη, όταν το χρώμα της είναι χρυσό καφετί. Η απαιτούμενη θερμοκρασία στο στάδιο αυτό είναι 154οC...την προσοχή σας εδώ γιατί είναι πολύ εύκολο και πιθανό να καείτε!!

Tip-Μη ρίξετε ποτέ νερό μέσα στην καραμέλα την ώρα που λιώνει,θα την καταστρέψετε και θα πάνε χαμένα και ο κόπος σας και η καραμέλα!

Αφορμή για να ξεκινήσει αυτή η περιπέτεια της καραμέλας στάθηκε ένα γλυκάκι που το ανακάλυψα πρόσφατα και με έβγαλε ασπροπρόσωπη
ή καλύτερα καραμελοπρόσωπη!  
Banoffee λέγεται... είναι ένα γλυκό Αγγλικής προέλευσης, χρονολογείται από το 1972 περίπου όταν ένας μάγειρας ονόματι Ian Dowding, στο East Sussex της Αγγλίας δημιούργησε το γλυκό αυτό, που για να λέμε και την καραμελωμένη αλήθεια ουσιαστικά εξέλιξε και εμπνεύστηκε την συνταγή από ένα αμερικάνικο πιάτο με το όνομα "Blum's Coffee Toffee Pie"(σαν τάρτα με στρώση μαλακής καραμέλας και σαντιγύς με γεύση καφέ).Ο Dowding πρόσθεσε στην συνταγή αυτή τις μπανάνες και το toffee και αφού έγινε νονός της,άφησε όλους τους υπόλοιπους να την αναδείξουν σε μία από τις πιο αγαπημένες γεύσεις στον κόσμο!
banoffee=banana+toffee
Την αυθεντική συνταγή θα την βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο, η συνταγή που θα ακολουθήσει είναι μια παραλλαγή αυτής.Προσωπικά διάλεξα να την κάνω λίγο πιο εύκολη με το να αποφύγω την διαδικασία παρασκευής της τάρτας και να αντικαταστήσω τον στιγμίαιο καφε που μπαίνει στη σαντιγύ με τριμμένο φουντούκι.Η μόνη άλλη παραλλαγή που θεωρείται σωστή κατά τον Dowding είναι να χρησιμοποιήσετε μήλα αντί για μπανάνες, φτιάχνοντας Appleofi.
Για να δούμε...

BANOFFE-ΥΛΙΚΆ :

1. 1 κουτί μπισκότα τύπου digestive,250γρ.(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πτι-μπερ)
2. 50γρ. βούτυρο (το γνωστό,όχι για επάλειψη)
3. 2-3 μπανάνες
4. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
5. 1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(για τη σαντιγυ)
    6. 1 κ.σούπας ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική(για τη σαντιγυ)
   7.(προαιρετικά αλλά βάλτε το,αξίζει!) τριμμένο φουντούκι περίπου 1/2 φλυτζάνι του καφέ.


BANOFFE-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Ξεκινάω αρχικά να σας πω για το ζαχαρούχο γάλα,ασχοληθείτε πρώτα με αυτό γιατί παίρνει κάμποση ώρα,μπορείτε να το κάνετε και από το προηγούμενο βράδυ.Λοιπόν σκοπός είναι να καραμελώσει το ζαχαρούχο γάλα και να γίνει όπως στην εικόνα αριστερά,πως θα γίνει αυτό ; βράζοντας το όπως είναι..ναι ναι με το κουτί...για 3 ώρες περίπου σε μέτρια φωτιά,κλειστό το κουτί ε! Μην το ανοίξετε,ούτε τρυπούλες! Βάλτε για οικονομία-λέμε τώρα-παραπάνω κουτάκια στην κατσαρόλα, όσα χωράει,ώστε να τα έχετε για μελλοντική χρήση! Μην το φοβηθείτε! Αφού περάσουν οι 3 ώρες βρασμού, τα αφήνετε να κρυώσουν (στο ψυγείο καλύτερα). 
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Βασικό είναι να καλύπτετε τα κουτάκια συνεχώς με νερό μέσα στη κατσαρόλα καθώς βράζουν, μόνο αν τα αφήσετε χωρίς νερό θα σκάσουν και θα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μη μπορέσετε να ολοκληρώσετε την συνταγή!!Αν τέλος δεν είστε της υπομονής, επιλέξτε να αγοράσατε έτοιμη καραμέλα βουτύρου, βγάζει μία ωραιότατη η εταιρεία Bon Maman.
Tip-Γενικότερα μόνο αν ανοίξετε μια κονσέρβα υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το περιεχόμενο της, γι'άυτό κάθε φορά που ανοίγουμε μία και δεν χρησιμοποιούμε όλο το περιεχόμενο της , καλό είναι ότι μένει να το αποθηκευόυμε σε καθαρά βάζα μέσα στο ψυγείο.Τέλος με το ζαχαρούχο γάλα, από δω και πέρα είναι όλα πολύ απλά.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, για καλύτερο αποτέλεσμα εμπιστευτείτε το μίξερ σας και στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο.Αφού τα ανακατέψετε πολύ καλά, τοποθετήστε το μίγμα σε μια ταρτιέρα για να δημιουργηθεί η βάση του γλυκού(εγώ επέλεξα να σερβίρω σε χαμηλά ποτηράκια ως ατομικό κέρασμα).Στη συνέχεια απλώστε όλη την καραμέλα που φτιάξαμε νωρίτερα,μπορείτε στο σημείο αυτό να προσθέσετε το τριμμένο φουντούκι-φανείτε γενναιόδωροι! 
Επόμενο βήμα να απλώσετε τις μπανάνες πάνω από την καραμέλα, κομμένες σε λεπτές φέτες.Αν δεν είστε και πολύ φίλοι με τις μπανάνες,επιλέξτε να μην τις βάλετε όλες.Πάντως ο συνδυασμός μπανάνας-καραμέλας και μπισκότου θα σας ενθουσιάσει,οπότε μην σκέφτεστε αρνητικά για αυτές!
Το κερασάκι στην τούρτα, δηλαδή στο banoffee μπαίνει με το χτύπημα της κρέμας γάλακτος με την ζάχαρη άχνη για περίπου 10 λεπτα σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.Μόλις δείτε ότι πήζει είναι έτοιμη η Chantilly,προσέξτε μόνο μην τη παραχτυπήσετε γιατί θα σας γίνει βούτυρο. Για να σφίξει πιο γρήγορα η σαντιγυ πρέπει η κρεμα γάλακτος που χρησιμοποιείτε να είναι κρύα, να έχει περάσει δηλαδή κάποια ώρα στο ψυγείο και καλύτερα το μπολ που θα την φτιάξετε να είναι  μεταλικό .
Tip-Αν προτιμάτε προσθέστε στο μπολ που ετοιμάζετε τη σαντιγυ σας και λίγη βανίλια ή ελάχιστο κονιάκ για το άρωμα.

Αυτό ήταν ! Τα καταφέρατε!! Αφού στρώσατε το μπισκότο , την καραμέλα, τις μπανάνες , το φουντούκι και τέλος την σαντιγυ, μπορείτε για το τελειωτικό χτύπημα και για ντεκόρ να ρίξετε πάνω από την απλωμένη σαντιγυ τριμμένη κουβερτούρα, κακάο,το φουντούκι που ίσως σας περίσσεψε, στιγμιαίο καφέ για να τιμήσετε και τον τύπο από το Sussex ή και τίποτα...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ και μπράβο μου που φτιάξαμε τόσο ωραίο γλυκό...θα ικανοποιηθείτε και από την διαδικασία πριν και κατά την διάρκεια όταν θα το γευτείτε εσείς και οι φίλοι σας και θα σας ρωτάνε πως το φτιάξατε , το μετά βέβαια είναι μια απογοήτευση αφού το συγκεκριμένο δεν το χάρηκα και πολύ μέσα στο ψυγείο,εξαφανίστηκε ως δια μαγείας ! Πρόλαβα ευτυχώς να τραβήξω μερικές φωτογραφίες πριν χαθεί...
Καλή διασκέδαση και καλή απόλαυση :)






 

Περισσότερα για την αυθεντική συνταγή του banoffee ή μπανόφι θα βρείτε εδώ





Μερικά πρόσθετα στοιχεία περί καραμέλας...

Στον ύπνο σας...
Αν δείτε πως τρώτε καραμέλες, είναι σημάδι ερωτικών επιτυχιών και κοινωνικών απολαύσεων. Αν όμως ονειρευτείτε χαλασμένες καραμέλες, είναι προειδοποίηση στεναχώριας ή αρρώστιας.

Στην δίαιτα σας...
BANOFFEE-ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ/ΜΕΡΙΔΑ

Καραμέλα απλή (1)
   710 (θερμίδες)

    75 (θερμίδες)
Καραμέλα για το βήχα μαλακιά (1 μικρή)     10 (θερμίδες)
Καραμέλα μέντας (1 μικρή)     10 (θερμίδες)
Καραμέλα με σοκολάτα (5 πολύ μικρές)     100 (θερμίδες)
Καραμέλα πραλίνα (1)     110 (θερμίδες)

Στο ραδιόφωνο...


Στον κινηματογράφο...